Kom på besøk i 2012


Min adresse er som før – opp en trapp og inn en dør..
Dette står å lese i en bok jeg har fra 1991. Det er en slik bok som mange av oss hadde den gangen vi skrev det vi skulle huske, i bøker, adressebøker. Min bok er tettskrevet og inneholder i tillegg en mengde løse lapper, julekort og melding om postadresse endring-kort. Min bok, med alfabetregister inneholder også mange foto av ulike blomstermotiv med tekster, samlet av Finn Schjøll. Han har også skrevet dette; En bok for at du skal huske dine nye venner og for all del kke glemme dine gamle venner. En takk til Morten Brun, fotografen, fordi han har latt blomstene fremstå som de er, – på ramme alvor.

Her er solsikker, roser, gladioler, ringblomster, brudeslør, prestekrager, sommerblomster, jordbærblader, geranium, syringer, liljer, bringebær, hortensia, gerbra, tulipaner, eukalyptus, påskelijer, Mârtha-liljer, erteblomster, flamingoblomst, sommernellik, revehale, pyntegresskar og på billedlisten; Vivaldiroser, asters, cala, gul rose,gul sambarose, Ingrid Bergmann rose og Kyss meg over gjerdet som henger frodig over kanten og et godt glass vin…..


Sammen med tekstene som følger blomsterbildene; – magisk og tiltrekkende eller dekadent og deilig, – har jeg notert ulike venner med deres adresse og telefonnummer. Etter hvert som vennene har byttet adresser, fått flere og flere telefonnumre og senere også e-post adresser, har jeg også notert dette. Ut fra nedtegningene i adresseboken kan jeg også lese historiene som forteller om navneendringer, familieforøkelse, skilsmisser, etc. Enkelte venner står oppført på flere steder og har behørig fått tilgodesett mye plass i adresseboka. Det har vært nødvendig. Andre har beholdt sin lille plass i boka, ja, kanskje bare med et lite tillegg på et ekstra telefonnummer.
Men ved siden av, blomstene og tekstene som for eksempel, sier – Som et lys i mørke, som en påminnelse, et utropstegn! Så flyktig – så trofast. Hver gang du er her vet jeg at nå er det vår, også i meg. –
eller denne; – Rør aldri ved en tradisjon. Vern om din arv. –

Og for meg er nettopp boka, alle navnene og minnene noe verdifullt som minner meg på at å få besøk av mange nye og gamle venner er virkelig noe jeg håper vil skje ofte i dette nye året.
Godt nytt år!

Om Wenche Erichsen

Født i 1957 i Oslo, bor nå i Halden der jeg er daglig leder ved Halden Frivilligsentral. Er gift og har barn og barnebarn. Allsidige interesser, samfunn og kultur.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s