Kløtsj

Bil uten kløtsj

Bil uten kløtsj


Å eie en bil kan by på så mange slags utfordringer. Å «eie» en mann som må ta toget kl. 13 for å rekke og være på jobb kl. 16! kan også by på litt av hvert…. Når både mannen skal rekke toget, jeg skal overta en bil og rett etter overlevere en nøkkel til et band fra Skottland, som i en times tid hadde stått hutrende utenfor et lokale og ventet sammen med en fotograf, ble det rett og slett en for stor påkjenning for friksjonskoblingen. Svinghjul, friksjonsplate, girkasse, trykkplate og membranfjær… Det var en fæl lyd og «noe» gikk fullstendig galt da jeg skulle frakte mannen til 13-toget, fordi 14-toget selvsagt ikke gikk på en helligdag. Dermed stoppet turen på en busstopp og sønnen ble tilkalt med en bil med frisk kløtsj! men akk! Østfoldbanen gikk som den skulle og mannen kom ruslende tilbake og kunne konstatere – at han nok kom for sent til jobben og at han måtte ta 15-toget i stedet. I mellomtiden var bergingsmann (hvorfor har de alltid en påtent sigarett mellom leppene og den henger også på plass hele den tiden det tar å få bilen på bergingsbilen og fraktet den til verkstedet…) Ganske imponerende det der… å beholde sigaretten mellom leppene, mener jeg. Vel, jeg inviterte mannen inn til min jobb på en kopp grønn te og eieren av verkstedet, som utrolig nok, også jobbet denne 1.påsekedagen, kunne fastslå at en ny clutch ville koste mellom fem og åtte tusen. Ja, det var jo litt, konstaterte min mann, like rolig. Lite å gjøre med det…. Og da synes jeg han fortjente en kvikklunsj.
Skotskt band på vei

Skotskt band på vei


Det var tross alt påske og fotografen og det skotske bandet hadde kommet hutrende for å hente nøkkelen og til slutt rakk mannen 15-toget og hun som egentlig skulle ha låst inn fotografen og bandet fra Skottland, hun kom og ga meg et helt brett med dagferske egg og insisterte på å kjøre meg hjem. Det kunne gått mye verre, hva om kløtsjen hadde røket da min mann kjørte hjem fra jobben midt i natten. Da hadde farten vært mye større og det kunne gått riktig så galt. Det virker som om det går galt for norske Eva Joly i Frankrike om dagen også. Hun sliter med dårlige meningsmålinger og dessuten har hun blitt en hakkekylling, ifølge mediene. Ja, den påsken, den påsken…..

Om Wenche Erichsen

Født i 1957 i Oslo, bor nå i Halden der jeg er daglig leder ved Halden Frivilligsentral. Er gift og har barn og barnebarn. Allsidige interesser, samfunn og kultur.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Kløtsj

  1. annikenroil sier:

    Veldig morsom Wenche.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s