«Boksen»

Vi har noen sånne fjernkontroller hjemme hos oss, som sikkert mange andre har. I vår familie har vi alltid hatt et eget ord for disse «dingsene». Vi har rett og slett kalt de for «boksen». Hvor er boksen? Hvor la du boksen? og Hvor er boksen nå da? eller ropende opp en trapp; Har du sett boksen? Ingen her hjemme forstår noe annet enn at det er fjernkontrollen til TV`n vi snakker om.
Vi kalte den boksen fordi en av de første vi hadde, av typen Philips, var tykk og klumpete. Ja, den så rett og slett ut som en svart plastboks med knapper på!

Etter hvert som de yngre familiemedlemmene flytter ut, blir det av og til noen morsomme episoder når de har besøk eller er på besøk hos andre og spør hvor boksen er… Boksen? Hm…. Hvilken boks snakker vi om her….. At denne «boksen» egentlig heter fjernkontroll har i grunnen vært helt fjernt for de i familien som til og med under oppveksten var vant til at «boksen» lå på et hemmelig sted, i hvert fall fra etter skoletid og fram til barnetv-tid. Ja, ja, hemmelig og hemmelig. Den «hemmelige» plassen til «boksen» i øverste kjøkkenskap var ikke hemmelig så svært lenge. Og da den hemmelige plassen ble avslørt, sørget vi som foreldre for å montere en tidsinnstilling på TV`n, slik at den likevel ikke kunne slås på før barne TV-tid!!
Det var selvsagt unntak under «nå kommer julemorgen»…. og på enkelte merkedager, som julaften og 17.mai (hvis korpsmusikanten måtte holde senga på grunn av feber, noe som skjedde kun en gang.)
Vel, vi kontrollerte tv-tittingen på en helt annen måte for noen år tilbake….
Nå var det fjernkontrollen dette innlegget skulle handle om.
Og for å være helt ærlig, har jeg et ganske så fjernt forhold til hele «boksen». Dessuten har det blitt så mange av dem og jeg har vanskelig for å kontrollere alt de nå kan foreta seg. Å kommunisere med denne «boksen» og stole på at den også får kommunisert riktig med selve TV-apparatet eller opptaksspilleren er jammen noe å bryne seg på….. Opptak ja…. Det får bli en annen gang. Boksen går!

Om Wenche Erichsen

Født i 1957 i Oslo, bor nå i Halden der jeg er daglig leder ved Halden Frivilligsentral. Er gift og har barn og barnebarn. Allsidige interesser, samfunn og kultur.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til «Boksen»

  1. Malou sier:

    Hej – visste ikke at jeg ville finne deg her!

  2. annikenroil sier:

    Nå skriver du mye Wenche. Det er bra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s