Emili fyller ti år 1.11.2011.

Emili er med som troll på Dansens Dag 2011


Den 1.11.2001 ble jeg mormor og det var noe helt spesielt som du har hørt andre fortelle om, men som du ikke helt forstår før du har opplevd det selv. Det var fullmåne den natta og når telefonen ringte fra en kjempeglad og stolt pappa som fortalte de fantastiske nyhetene, var det lykke og glede,lettelse, stolthet, takknemlighet og tårer .
Å se Emili første gang på Fredrikstad sykehus og få være så nær og til stede i alle hennes ti år har vært fantastisk. Å få en fortrolighet og få en tillit fra ei jente som Emili, er en gave, som jeg setter stor pris på.Emili har feiret med eget selskap for venner i helgen, med mamma, Silje Kathinka, som «organisator» for en gjeng snakkesalige og aktive 10 åringer..

Emili studerer brønnen på Valdres Folkemuseum i 2010


Når hun i dag fyller 10 år har jeg avtalt å hente henne etter skolen og da skal vi foreta en «Emili og mormor-tur» – det er opplevelser som kan være reiser eller steder vi oppsøker og som bare vi to gjør sammen.
Sommeren før Emili var ett år og hun hadde begynt å reise seg og gå litt, fikk hun kokende vann fra en vannkoker over seg og fikk forbrenninger på bena, armene, hendene og brystet.
Hun måtte være 14 dager på sykehuset og vi var både redde og spente på hvordan det ville gå. Heldigvis gikk det bra og de synlige arrene vil for alltid være der som en påminnelse om at det tross alt, gikk godt, den gangen. Selv om det kunne gått så aldeles ille hvis hun hadde fått det kokende vannet over ansikt og hode.
Da vår hund, Lotta, var borte og opptatt med forberedende fødsel og etter hvert flere uker med «barseltid», satt Emili ved matbordet og brøt plutselig ut i gråt. På spørsmål om hva som var i veien svarte hun; Jeg savner Lotta så veldig!
Emili har kontakt med så mange følelser og hun er så flink til å sette ord på hva hun synes og mener. På vei til hytta dikter vi sanger. Rim og ord og uttrykk er noe vi alltid har lekt oss med. «Nå ser vi ikke skogen for bare trær» er noe vi snakker om…. ofte….
På en ferietur, kom vi hjem med bilen full av steiner og vi hadde til og med funnet et «steinbrød» som har hedersplassen på stua.
Vi skriver reisedagbøker og lager historier som vi tar vare på.

Emili med kornett i skolekorpset i 2010


Fine herlige minner som jeg gleder meg over i dag og som jeg håper Emili vil få glede av, hele livet.
Akkurat i dag er det en stor dag. Tante Vilde, som studerer i Stavanger og som også har et veldig godt forhold til tantebarnet sitt, skulle så gjerne ha vært sammen med Emili på denne dagen. Men Vilde har bedt meg om å legge inn tur på konditori på dagens «Emili og mormor-tur» for å spise berlinerbolle, som er det de to har gjort når de har feiret. Og det kan jeg love. Hva mer dagens tur med bursdagsbarnet skal inneholde, kan jeg ikke røpe her, men lover å komme tilbake, med en blogg fra selve «turen».

Om Wenche Erichsen

Født i 1957 i Oslo, bor nå i Halden der jeg er daglig leder ved Halden Frivilligsentral. Er gift og har barn og barnebarn. Allsidige interesser, samfunn og kultur.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med . Bokmerk permalenken.

3 svar til Emili fyller ti år 1.11.2011.

  1. Edvin Mebust sier:

    Ja GRATULERER HJERTELIGST MED 10 ÅRS_DAGEN !!!!!!!!

    Hilsen Edvin fra Selbu ❤

  2. Vilde sier:

    Så fint. Savner Emili mer enn en skikkelig god middag på bordet. Faktisk.

    • Ja, det skjønner jeg. Emili i ditt hjerte……… Vi fikk en fin ettermiddag/kveld i går og avsluttet med ulv, hai og gorillaer og andre dyr på dvd. Hun hadde vært ute i postkassa på morgenen og hentet pakke fra deg. Den kom i hvert fall frem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s