Livets teater

Tomas Adrian Glans

Da jeg flyttet til Halden i januar 1998, var det da en ung gutt, som satte opp show og forestilling i en lagerbygning på jernbanestasjonen.Det var trøkk og også trekk,bygningen var skral, men forestillingene, for det ble flere, var imponerende og Tomas Adrian Glans viste allerede da et stort talent for scenekunsten. Nå har jeg fått være til stede på Østfold Teaters generalprøve på jubilumsforestillingen Play/Pause/Record, der den ettertraktete koreografen og regissøren, med utdannelse fra London og med mange oppsetninger på Edderkoppen, Trøndelag og Hålogoland Teater, samt i Stocholm og TV2 produksjoner, også har regissert Østfolds jubilumsforestilling, som handler om minner og musikk. Østfold Teater har klart å involvere befolkningen med å invitere østfoldingene til å sende inn sine egne historier om viktige hendelser i livet,fortellinger om den dagen da livet plutselig tok en annen retning – og gjerne hvilken musikk de forbandt med den hendelsen eller perioden.
Så har folk som har sendt inn sine historier blitt intervjuet og disse har igjen blitt dramatisert av Toril Solvang. Historiene og skjebnene er flettet i hverandre og ble fantastisk og troverdig skildret gjennom fortelinger, dialoger dans, sang og musikk.
Det var en fornøyelse å få være med på generalprøven og det er bare å glede seg til at denne forestillingen snart kommer til en scene nær deg. Forestillingen har premiere på Værste i Fredrikstad, 13. oktober, deretter settes den opp i Parkteateret i Moss 15. og 16. oktober og kommer til Brygga Kultursal i Halden 27. og 28. oktober.
Det er så mange dyktige skuespillere og musikere som er med på denne forestillingen og ikke minst dansere; Sverre Magnus Heidenberg, Ellen Margrethe Røhr Staff og Connie Kjærnes.

Kalle Solgård


Sammen med regien har teateret dyktige folk på scenografi, kostymer, rekvisitter, lys- og lyddesign, teknikk og produsent, ved siden av produksjonslederen, som heter Karl Erik Solgård.
– I 30 år var jeg gift med den samme mannen og i alle disse årene hadde vi en koffert liggende under sengen som aldri ble åpnet….. forteller Brit Elisabeth Haagensen, sittende på scenen.
Kjære Østfold Teater og Teatersjef Ida M. Fredriksen. Gratulerer med den flunkende nye teatersalen K60 på Værste og Velkommen ut til fylket på turnè med den flotte forestillingen.
Takk!

Om Wenche Erichsen

Født i 1957 i Oslo, bor nå i Halden der jeg er daglig leder ved Halden Frivilligsentral. Er gift og har barn og barnebarn. Allsidige interesser, samfunn og kultur.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s