LEDIGE LOKALER

Det er mange slike ledige lokaler i Halden sentrum ...


På min lille gåtur fra hjemmet til arbeidsplassen blir jeg både glad og litt trist. Glad over det vakre og fine og trist over forfall og tomhet. Tomme, mørke vinduer i sentrum i byen er trist.

Det lille sentrum som Halden har, bør speile byen som forøvrig bugner av kulturell og menneskelig kapital. Og hva mener jeg så med det; Her i Halden arrangeres flere kulturarrangementer enn det strengt tatt er innbyggere nok til å fylle.


Men det virker som om det siste ikke er et så stort problem. Ikke et sete er ledig når byens kulturliv inviterer til rock, jazz, klassisk, teater, dans, korslag. Sykkelritt,hockey og håndballkamper går vi på. Sommerens allsang og historiske vandringer likeså og byens nye storstue, Brygga Kultursal gir haldenserne opplevelser i form av Riksteateret, verdensartister, såvel som lokale oppsetninger med barneteater. Det Norske Blåseensemblet, storband og korps har nylig samarbeidet i en åpen dag med full trøkk av mennesker hele tiden. Bibliotek,bokhandlere og andre samarbeider om litteraturdager og kulturnatt. Galleristene innbyr til utstillinger hele året. Men, med all denne kulturelle virketrangen, hvorfor er det da så mange tomme lokaler i sentrum. Velger haldenserne å legge igjen sine penger hos kulturarrangørene og legger ellers handleturene ut av byen. Hva vil det gjøre med sentrum? Det undrer jeg meg over om dagen.

Om Wenche Erichsen

Født i 1957 i Oslo, bor nå i Halden der jeg er daglig leder ved Halden Frivilligsentral. Er gift og har barn og barnebarn. Allsidige interesser, samfunn og kultur.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s