Teater og livet

Når jeg nå har fortalt om en julebløff, der jeg og en venn fra skoledagene spilte roller i julen, er det neimen ikke alltid så lett å være sikker på hvilke roller vi spiller for oss selv og for hverandre, nettopp i julen. Julen kan være noe å glede seg til, men også mange har et litt anstrengt forhold til mye av det som foregår. Og kanskje at det nettopp er så MYE som foregår, er noe av kjernen til at det hele blir anstrengt.
Er du ferdig til jul? sier vi til hverandre og forteller både om at – i år gjorde jeg meg ferdig med alle gavene i oktober, eller – jeg kjøper inn eller lager litt gjennom hele året, så er i hvertfall det «i boks».
Og for ikke å snakke om alt annet som legges i bokser, eller i pyntede glass. Julen betyr så uendelig mye… Det er høytid, kirkebesøk, solen som snur, familie på besøk, eller ikke, det er fulle tog og fulle julebordgjester, det er fullt i butikkene og fullt på parkeringsplassene. Det er i grunnen fullt opp med alt. Det er på både godt og vondt….. Nesten som en karusell, du ikker kommer av. Den snurrer og snurrer, fort, fort….. Og iblant kommer noen på og andre blir kastet av, i fart. Det gjør i hvert fall vondt.
Men vi smiler og nikker og ønsker hverandre god jul. Vi spiller med så godt vi kan og forteller om at vi – har helt sluttet å stresse, gjør bare hyggelige ting, det vi innerst inne har lyst til. Noen skriver ikke julekort, andre skriver hundre. Noen er sammen hjemme og andre reiser langt bort… Noen drømmer om å gjøre noe annet enn det de gjør og på den måten er vi alle i et julefellesskap med andre som spiller roller i julen.
Det får være opp til enhver å finne sin egen hovedrolle, men at det finnes mange andre, viktige karakter- og biroller, kan også være greit å vite. Selv skal jeg gi bort teaterbilletter i julegave, for på teateret skjønner vi mer av selve livet, vårt eget og andres.

Her i rollen som vedbærer ...

Om Wenche Erichsen

Født i 1957 i Oslo, bor nå i Halden der jeg er daglig leder ved Halden Frivilligsentral. Er gift og har barn og barnebarn. Allsidige interesser, samfunn og kultur.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s