Julebløffen

I min julekasse på hjul har jeg funnet en julespilledåse, en som man trekker opp i bunnen og å se denne igjen nå fikk meg til å huske en morsom episode fra barndommen. Barn og barn… Det kan nok være vi var langt inn i tenårene.. Per Asbjørn og jeg, da vi en dag fant på å ringe tyve utvalgte. Det var da vi enda brukte telefonkatalog og hadde grått telefonapparat, eller svart, og måtte løfte av røret. Nøye utvalgte personer i bydelen ble utvalgt, vi gikk systematisk til verks og valgte ut adresser spredt rundt i hele bydelen, den som ligger omtrent midt mellom Østensjøvannet og Østmarka. Vi var også nøye med å velge ut like mange av hvert kjønn. To tre spørsmål ble notert og dermed var bløffen i gang; – God dag. Vi ringer fra et juleopplysningsinstitutt og om du har tid til å svare på to enkle spørsmål som gjelder ditt forhold til julesanger. Ja, du har det ja. – Tusen takk. (fnis-fnis!!!)

Per Asbjørn og meg på et annet planleggingsmøte ...


– Vi skal nå spille et opptak av fem kjente julesanger for deg og så lurer vi på om du kan gjenkjenne noen av disse. Klarer du alle fem, får du premie. Er det forstått? Ja, det er fint. (fnis-fnis) Da setter vi i gang, og når opptaket er over, er det bare å si høyt alle du kommer på. –
Så vidt jeg husker byttet Per Asbjørn og jeg på å ringe, snakke og å trekke opp spilledåsen, som KUN SPILTE GLADE JUL OM IGJEN OG OM IGJEN.
Men du verden så mange forslag vi fikk!!! Og for en morsom romjulsettermiddag for oss. Om vi gikk gjennom svarene og drømte om jobb i et Statistisk senter eller noe?… Det kan hende. Sammen med Spilledåsen lå nemlig et liten lapp, med 4 -Jeg er så glad… 3- Et barn er født i Betlehem, 5- Så går vi rundt… 9 -Glade jul. Det står også at den eldste vi «intervjuet» var 65 år og den yngste 21.
Det var jo heller ingen som fikk fem rette. Men vi passet selvsagt på å ønske alle sammen en fortsatt glad jul!

Om Wenche Erichsen

Født i 1957 i Oslo, bor nå i Halden der jeg er daglig leder ved Halden Frivilligsentral. Er gift og har barn og barnebarn. Allsidige interesser, samfunn og kultur.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Julebløffen

  1. Toril Aaen sier:

    Så morsomt minne, Wenche! Ser for meg deg og Per Asbjørn :o) Det var tider det!!! Klem til deg og Per Asbjørn hvis du leder dette.

    • Ja, morsomt å huske på. Vi var lekne og hadde det morsomt, men samtidig seriøse og holdt masken… På bildet jeg la ut er vi igang med festkomiteforberedelser. I 1987 tror jeg det var.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s